Wereldbeeld 2017 / jg. 41 / nr. 183 / Vrede & Veiligheid
Menu
Artikel 1 van 5

Edito

Kirsten Arnauts

Beste lezer,

U leest het laatste nummer van 2017 en tevens het laatste nummer waar ik als hoofdredacteur van Wereldbeeld aan gewerkt heb. Na 7 jaar en 27 nummers van dit tijdschrift is het tijd om de fakkel door te geven. Ik heb steeds genoten van alle boeiende stukken omtrent thema’s die vaak te weinig belicht worden, opinies die ons allen verder doen nadenken en verslagen van activiteiten waarvan ik hoop dat u er veel hebt kunnen en zal blijven bijwonen!

Uiteraard blijf ik fan van Wereldbeeld en ik hoop u ook samen met mij! Verenigingen als de Vereniging voor de Verenigde Naties moeten het met hoe langer hoe minder middelen (of geen middelen meer) doen en kunnen alleen bestaan bij de gratie van de vrijwilligers die er hun schouders onder zetten! Blijf dus uw ideeën voor artikels doorspelen aan onze redactie via info@vvn.be en draag mee bij aan de rol die de VVN al meer dan 40 jaar vervult: het brede publiek informeren omtrent de werking en de doelstellingen van de Verenigde Naties (alsook een beter begrip ervan) en het debat omtrent internationale samenwerking voeden.

Dit nummer bevat bijdragen binnen het thema ‘Vrede & Veiligheid’ naar aanleiding van de Internationale Dag van de Geweldloosheid (2 oktober): een betoog van Thomas Van Poecke voor geweldloosheid, een toelichting van Willem Staes bij het historische Kernwapenverdrag dat sinds 20 september 2017 open staat voor ondertekening en aldus een bijdrage kan leveren aan een wereld zonder nucleaire wapens,  een column van David Criekemans waarin hij zich de vraag stelt of Trump de hervorming van de VN een handje kan helpen, en tenslotte een bijzondere bijdrage van Wouter Van Der Spiegel, leerkracht geschiedenis, die samen met zijn leerlingen 10 geboden heeft opgesteld voor staats- en regeringsleiders van VN-lidstaten en aldus een concrete bijdrage levert aan het bewust maken van de jongere generaties.

U ziet het: een kort maar krachtig nummer om dit boeiende jaar 2017 af te sluiten.

De redactieraad van Wereldbeeld wenst u zoals steeds veel leesplezier en alvast het allerbeste voor 2018!

Kirsten Arnauts

Hoofdredacteur – Wereldbeeld. Tijdschrift voor de Verenigde Naties 

Auteur

  • Kirsten Arnauts
    Kirsten Arnauts is hoofdredacteur van Wereldbeeld en lid van de Raad van bestuur van de VVN. Van 2011 tot 2012 was ze ook Algemeen Secretaris van de VVN.

Deel dit item

Druk artikel af