Wereldbeeld – Tijdschrift voor de Verenigde Naties

Wereldbeeld_banner

Over Wereldbeeld

Wereldbeeld – Tijdschrift voor de Verenigde Naties (ISSN 1781-4146) is al sinds 1976 het tijdschrift van de Vereniging voor de Verenigde Naties. Via onderstaande zoekfunctie kan je niet alleen de nieuwe nummers in hun geheel bekijken, maar kan je ook individuele artikels terugvinden. De filters laten toe om te zoeken op thema, jaar en auteur.

Het tijdschrift, dat gedurende 27 jaar onder de naam “VVN berichten” werd verspreid, onderging in 2004 een verjongingsoperatie en kende onder de naam “Wereldbeeld” een wedergeboorte. Sinds 2007 kan het tijdschrift online geraadpleegd worden, maar sinds mei 2016 is het ook echt een volwaardig digitaal tijdschrift. Op deze manier zetten we de missie van ons tijdschrift nog meer kracht bij, want digitalisering werkt immers een wijdere verspreiding in de hand. Daardoor kunnen wij als vereniging de beginselen en de principes van de VN verder verspreiden en de bevolking bewust maken van de noodzakelijkheid van internationale samenwerking. In de loop van 2016 digitaliseren we bovendien ons rijk archief aan oude artikels.

Redactieraad

De redactieraad, waarvan de leden voornamelijk verbonden zijn aan Vlaamse universiteiten, waakt over de kwaliteit van de ingezonden artikels die zowel van leden van de vereniging als van jonge onderzoekers, beleidsmensen of VN-medewerkers afkomstig zijn.

De hoofdredacteur is Kirsten Arnauts.

Zelf bijdragen

Wil je graag zelf bijdragen? Neem dan de auteursrichtlijnen van Wereldbeeld door!

Wis filter(s)