Over de Vereniging voor de Verenigde Naties

De Vereniging voor de Verenigde Naties (VVN) beoogt in Vlaanderen een grotere kennis van, en een betere begrip voor, de werking en doelstellingen van de Verenigde Naties te stimuleren. Niet alleen de VN zelf, maar ook de verschillende hulporganen en gespecialiseerde organisaties komen hierbij aan bod. Als niet-gouvernementele organisatie volgt de VVN zowel de Belgische inbreng als de rol van Vlaanderen binnen de VN en zet deze in de kijker. De VVN wil op een objectieve, kritische en constructieve manier het debat voeden rond internationale samenwerking en de rol die de wereldorganisatie hierbij kan spelen.

VVN geeft hier uitwerking aan door de organisatie van activiteiten en publicaties die een zo breed mogelijk publiek trachten te bereiken. Interesse? Spring eens binnen op een activiteit, volgs ons via de sociale media of schrijf je in op onze nieuwsbrief met uitnodigingen voor allerhande activiteiten. Voor jongeren en studenten hebben we met VVN Youth bovendien een specifieke jongerenwerking in de belangrijkste Vlaamse studentensteden.

Op de verschillende pagina’s van deze website kan u terecht voor informatie over onze organisatie, onze werking, onze activiteiten, onze werkgroepen, onze publicaties en (eigen en externe) nieuwsberichten. Aarzel niet om ons te contacteren voor vragen, tips, opmerkingen en verbeteringen.

Consulteer hier de Engelstalige versie van onze nieuwe VVN brochure.