Wereldbeeld 2016 / jg. 40 / nr. 180 / Mensenrechten
Menu
Artikel 1 van 6

Edito

Kirsten Arnauts

Beste lezers,

Aan het einde van 2016 kijken we terug op een bewogen jaar, zowel internationaal als voor ons tijdschrift. Er is al veel inkt gevloeid en er zijn al heel wat jaaroverzichten de revue gepasseerd met een eerder sombere toon. Ik ga dan ook niet in herhaling vallen en focus even op het (positieve!) Wereldbeeld-jaar.

Sinds eind 2015 was onze redactieraad al druk bezig met de voorbereidingen van onze digitale transformatie en ook begin 2016 werd daar vlijtig aan verder gewerkt. Later dan normaal op het jaar werd dan ons eerste nummer geboren: volledig digitaal met een volledig nieuwe lay-out en aanpak. We kregen veel positieve feedback en namen ook suggesties ter verbetering ter harte in de loop van het jaar. Ook nu na dit vierde digitale nummer, zullen we blijven werken om te verbeteren. Geef ons gerust nog uw suggesties door!

Dit jaar gingen we ook reeds van start met de digitalisering van ons archief. Een gigantische taak die ons nog een tijdje zoet zal houden, maar die een ongelofelijke meerwaarde zal betekenen voor u als lezer. Het omvangrijke archief na 40 jaar “VVN Berichten” & “Wereldbeeld” zal volledig beschikbaar worden via onze huidige Wereldbeeld-website, waarbij u als lezer makkelijk aan de hand van de filters het gewenste nummer zal kunnen terugvinden.

Ik bedank hierbij ook graag algemeen secretaris Joachim Lommelen voor zijn toegewijde bijdrage aan deze digitale transformatie!

Geniet van deze eindejaarsperiode en ik zie jullie graag allemaal terug als trouwe lezers en/of tijdens één van onze VVN-activiteiten in 2017!

Hartelijke groeten,

Kirsten Arnauts

Hoofdredacteur – Wereldbeeld. Tijdschrift voor de Verenigde Naties

Auteur

  • Kirsten Arnauts
    Kirsten Arnauts is hoofdredacteur van Wereldbeeld en lid van de Raad van bestuur van de VVN. Van 2011 tot 2012 was ze ook Algemeen Secretaris van de VVN.

Deel dit item

Druk artikel af