Conferentie: Wat Mangelt er aan het VN-Ontwikkelingssysteem en Hoe Lossen we Dit Op?

Conferentie: Wat Mangelt er aan het VN-Ontwikkelingssysteem en Hoe Lossen we Dit Op?

De Vereniging voor de Verenigde Naties, in samenwerking met het Leuven Centre for Global Governance Studies en het United Nations Regional Information Centre

 nodigen u, naar aanleiding van de Dag van de Verenigde Naties, vriendelijk uit op een conferentie over:

Wat Mangelt er aan het VN-Ontwikkelingssysteem en Hoe Lossen we Dit Op?

De conferentie vindt plaats op vrijdag 25 oktober 2013, 11:00-15:30.
Locatie is de Universitaire Stichting,
Egmontstraat 11, Auditorium Cattier, Brussel.

Het programma omvat:

• Een keynote speech over Ontwikkeling en de Verenigde Naties op een Kruispunt door Dr. Bruce Jenks, Adjunct Professor, SIPA, Universiteit van Columbia, voormalig Assistent Secretaris-generaal , UNDP. Hij zal het recente rapport, dat hij in samenwerking met Dr. Bruce Jones schreef, voorstellen. (meer info via deze link)

• Een interactief panel met onder andere Z.E. Ambassadeur Carlos Appelgren, Ambassadeur van Chili bij België en de EU; dhr. Christian Berger, Europese Dienst voor Extern Optreden; Z.E. Ambassadeur Patrick Gomes, Ambassadeur van Guyana bij België en het ACS Secretariaat; dhr. Kris Panneels, DG Ontwikkelingssamenwerking en Humanitaire Hulp, Belgisch Ministerie voor Buitenlandse Zaken; dhr. Antonio Vigilante, Directeur UNDP en VN Vertegenwoordiger bij de EU, Brussel en mevr. Nadia Molenaers, Professor aan de Universiteit Antwerpen.

 

Deelname is gratis, maar gelet op het beperkt aantal plaatsen en het feit dat lunch wordt voorzien, is voorafgaande registratie verplicht, voor 22 oktober via conference@ggs.kuleuven.be .