Lunchlezing over de VN, de EU en mensenrechten door Jan Jarab (18/03)

Lunchlezing over de VN, de EU en mensenrechten door Jan Jarab (18/03)

nodigen u vriendelijk uit op een lunchlezing over:DE VN, DE EU EN MENSENRECHTEN
EEN STEEDS HECHTERE SAMENWERKING?
door Mr. Jan Jařab
Regionaal Vertegenwoordiger voor Europa van de
Hoge Commissaris van de VN voor Mensenrechten (UNHCHR)

Woensdag 18 maart 2015, 12u00-14u00
8e verdieping UNRIC, Residence Palace, blok C2,
Wetstraat 155, 1000 Brussel.

Moderator: Prof. Dr. Jan Wouters, Voorzitter VVN
Jan Jařab (1965) is sinds januari 2010 Regionaal Vertegenwoordiger voor Europa van de Hoge Commissaris van de VN voor Mensenrechten (UNHCHR). Het Regionaal Bureau voor Europa houdt zich bezig met de mensenrechtendimensie van het interne en externe beleid van de EU en met de uitdagingen qua mensenrechten in de EU-lidstaten en de kandidaat-lidstaten.
Voorheen werkte Jan Jařab voor het kabinet van Vladimír Špidla, de toenmalig Europees Commissaris voor werkgelegenheid, sociale zaken en gelijke kansen (2004-2010). Daar was hij actief betrokken bij de voorbereiding van het voorstel van de Europese Commissie voor een non-discriminatie richtlijn, alsmede in de lancering van het EU-platform voor de inclusie van Roma en de ad hoc expertgroep inzake de transitie van institutionele naar community-based zorg (2009). Hij was bijna vier jaar (2001-2004) werkzaam bij de regering van de Tsjechische Republiek als Commissaris voor de mensenrechten en directeur van de afdeling mensenrechten van het kabinet.
Jan Jařab behaalde een doctoraat in de geneeskunde aan Praag Charles University (1990) en een Master of Science in de antropologie aan University College London (1997).Participatie is kosteloos, maar wegens het beperkte aantal plaatsen is registratie vereist vóór 16 maart bij conference@ggs.kuleuven.be. Plaatsen worden toegewezen in volgorde van inschrijving.

In samenwerking met


met de steun van