Terugblik: Week van de Verenigde Naties

Week van de Verenigde Naties

Naar aanleiding van de 70-jarige verjaardag van de Verenigde Naties, organiseerde de Vereniging voor de Verenigde Naties, in samenwerking met haar partners: De week van de Verenigde Naties. De hele week werden er allerlei activiteiten georganiseerd zoals lezingen, workshops etc. Hier nog even een terugblik op.

Maandag 19 oktober organiseerde VVN Youth Leuven een Internationale Quiz met betrekking tot de Verenigde Naties. Deze quiz lokte heel wat internationale studenten en was een groot succes.

Quiz VVN Youth Leuven

Dinsdag 20 oktober was er in UNRIC Brussel een lunchlezing over de Civil Society in de Verenigde Naties met Peter Verbrugghe. Verder vond er in Antwerpen de UN70 and the Sustainable Development Goals: Time for Global Action plaats.

Lunchlezing Peter Verbrugghe

Woensdag 21 oktober co-organiseerde de VVN met haar Franstalige zustervereniging APNU in aanloop naar de klimaattop in Parijs de conferentie What is at stake with the UN Conference on Climate Change (COP 21) in Paris in December 2015.

conference Residence Palace

Donderdag 22 oktober organiseerde VVN Youth Gent een United Nations Day. ‘s Ochtends werd er een paneldebat gehouden over het nut van de VN na 70 jaar en wat er nog moet verbeteren in de toekomst. In de namiddag konden de deelnemers genieten van een lunchlezing met Christiaan De Pauw, hoofd van B-Fast USAR die zijn ervaringen in de humanitaire sector kort schetste. De avond werd vervolgens afgesloten met een gezellige bijkomst met internationale studenten.

In Leuven organiseerden de VVN en VVN Youth Leuven samen met talrijke studentenverenigingen en het Leuven Centre for Global Governance Studies een “Night of the United Nations”. Op het programma stond: een lezing gegeven door Olivier De Schutter over The UN’s Role in Making Economic and Social Rights a Reality, een lezing gegeven door Dr. Jan Vandemoortele The UN’s Contribution to Development, een documentaire over Sergio Vieira de Mello met een bijhorende quiz, een paneldebat over The Achievements and Challenges of the UN met Dr. Jan Vandemoortele, Ambassadeur Jan Grauls, Prof. Edith Drieskens en Mevr. Véronique Joosten, een filmprojectie van The Interpreter en een workshop over The Achievements and Challenges of the UN. Liefst meer dan 200 mensen waren aanwezig op het event en rond 02 uur gingen de laatste bezoekers voldaan naar huis.

UN Night Leuven

Zondag 25 oktober waren VVN en VVN Youth aanwezig op de UN Day Brussels: 70 years for “We The Peoples” waar er een scala aan activiteiten was.

UN Day Brussels