Lunchlezing "Promoting International Organizations in times of Populism" (13/02)

Lunchlezing “Promoting International Organizations in times of Populism” (13/02)

 nodigen u vriendelijk uit voor een lunchlezing:

Promoting International Organizations in Times of Populism
The Role of the United Nations Regional Information Centre (UNRIC)

 door mevr. Deborah Seward
Directeur UNRIC

Maandag 13 februari 2017, 12.00-14.00
United Nations Regional Information Centre (UNRIC)
8e verdieping, block C2
Wetstraat 155, Brussel

Deelname is gratis maar gelet op het beperkt aantal plaatsen vragen we u vriendelijk om u te registreren voor 9 februari via info@vvn.be.

Korte bio: Mevrouw Deborah Seward heeft meer dan 31 jaar ervaring in openbare informatie, communicatie en internationale betrekkingen, verworven bij onder meer de Verenigde Naties. Voordat zij de functie van Director van UNRIC opnam, was zij sedert 2011 Director van het Department of Public Information’s Strategic Communications Division in New York. In deze functie leidde zij een complexe operatie waarbij communicatiestrategieën voor belangrijke VN berichten werden ontwikkeld en uitgevoerd; beheerde zij een netwerk van meer dan 60 VN informatiecentra; en trachtte ze als secretaris van de VN Communicatie Groep de coördinatie van communicatie binnen het VN-systeem te versterken. Voor haar carrière bij de VN bekleedde mevr. Seward verscheidene functies bij Associated Press waar zij van 2000 tot 2003 aan het hoofd stond van het bureau in Moskou en van 2009 tot 2010 aan het hoofd van het bureau in Parijs. Tevens was zij er International Editor in New York van 2003 tot 2005 evenals Assistent Managing Editor in New York van 2010 tot 2011. Ook was zij van 2006 tot 2007 actief als Executive Producer in the Central Newsroom of Radio Free Europe/Radio Liberty in Praag. Mevr. Seward behaalde een diploma geschiedenis met onderscheiding (University of North Carolina, Chapel Hill, USA) en was tevens een Nieman Foundation Fellow aan Harvard University. Zij spreekt vloeiend Engels, Frans en Russisch.

In samenwerking met UNRIC