Lunchlezing "Uitdagingen en Opportuniteiten voor de VN en de Nieuwe Secretaris-Generaal" (03/07)

Lunchlezing “Uitdagingen en Opportuniteiten voor de VN en de Nieuwe Secretaris-Generaal” (03/07)

nodigen u vriendelijk uit voor een lunchlezing:

Uitdagingen en Opportuniteiten voor de Verenigde Naties en de Nieuwe Secretaris-Generaal

 door Mevr. Barbara Pesce-Monteiro

Directeur UNDP kantoor Brussel
Speciaal Vertegenwoordiger van de VN Secretaris-Generaal bij de Europese Unie

Maandag 03 juli 2017, 12.00-14.00
UN House, Montoyerstraat 14, Brussel

 

Deelname is gratis maar gelet op het beperkt aantal plaatsen vragen we u vriendelijk om u te registreren voor 29 juni.

Korte bio: Mevr. Pesce-Monteiro is sinds 2014 directeur van het UNDP kantoor in Brussel evenals Speciaal Vertegenwoordiger van de VN Secretaris-Generaal bij de Europese Unie. Tevens coördineert zij 22 agentschappen van de VN waaronder OCHA, DPA/DPKO en UNDG wat betreft het lobbywerk met de EU. Voorheen was zij van 2010 tot 2014 actief bij de Verenigde Naties als Resident Coordinator and Resident Representative voor Cuba. Van 1999 tot 2010 werkte zij achtereenvolgens als Deputy Resident Representative bij UNDP in Nicaragua, Senior Deputy Resident Representative bij UNDP in Guatemala en Country Director bij UNDP in Colombia. In de jaren ’90 was ze tevens tewerkgesteld bij UNDP Angola en op het hoofdkwartier van UNCDF. Ze begon haar carrière als Junior Professional Officer bij UNDP Mexico. Mevr. Pesce-Monteiro heeft een major in Internationale Politieke Wetenschappen van de La Sapienza Universiteit in Italië evenals een master diploma in Rural Development Planning van de East Anglia Universiteit in het Verenigd Koninkrijk.