Vlaamse Regering publiceert eerste stand van zaken 'Vizier 2030'

Vlaamse Regering publiceert eerste stand van zaken ‘Vizier 2030’

Vers van de pers: de Vlaamse Regering publiceerde de eerste stand van zaken van de 11 dashboardindicatoren van ‘Vizier 2030’, het Vlaams doelstellingenkader – met 53 doelstellingen en 111 indicatoren – als hertaling van de 17 mondiale VN Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.

Het is een statistische monitoring van Vlaanderen tot in 2019 en dus tot vóór de uitbraak van de coronapandemie.
Vooral de – over het algemeen goed scorende – socio-economische thema’s worden reeds behandeld. De verslechterende score van de broedvogelindex zegt iets over de achteruitgang van de natuurlijke habitat en het milieu in Vlaanderen. In 2021 volgt een volledige monitoring van alle 111 indicatoren. Wordt vervolgd!

U vindt de publicatie in deze link.