VN Wedstrijd ivm. Millenium Ontwikkelingsdoelen

Armoede beëindigen tegen 2015, dat is de historische belofte die 189 wereldleiders deden op de VN-Millenniumtop in 2000 toen ze de Millenniumverklaring ondertekenden en afspraken om de Millennium Ontwikkelingsdoelen (MDGs) te verwezenlijken. De MDG’s zijn een stappenplan van acht punten met meetbare doelstellingen en duidelijke termijnen voor het verbeteren van de levens van de armste mensen ter wereld. Tien jaar na deze belofte ontmoeten onze wereldleiders elkaar opnieuw op 20 september in New York om de voortgang te beoordelen. Het is aan ons om te zorgen dat de wereldleiders hun beloften nakomen.

De Verenigde Naties hebben de wereldwijde campagne WeCanEndPoverty gelanceerd. Deze loopt tot aan de streefdatum van 2015.

Het VN Regionale Informatiecentrum UNRIC heeft zich, in een partnerschap met het Spaanse Voorzitterschap van de Europese Unie, bij deze campagne vervoegd met een advertentiewedstrijd “Laat je creativiteit de vrije loop in de strijd tegen armoede”, open voor burgers, met inbegrip van professionals, uit alle 48 Europese landen. Belangrijke Europese dagbladen hebben zich aan de VN-campagne in Europa verbonden en zullen de winnende advertentie publiceren.

Dien je advertentie in met het campagne logo erop. De beste dertig advertenties zullen door de organisatoren, een publieke stemming en door een zesledige jury worden gekozen.

Een prijs van 5,000 euro, voorzien door het Spaanse Voorzitterschap, zal in september in Madrid worden uitgereikt aan de winnende advertentie.