Lunchlezing: 100 jaar Vredespaleis

Lunchlezing: 100 jaar Vredespaleis

De Vereniging voor de Verenigde Naties, in samenwerking met het Leuven Centre for Global Governance, nodigen u vriendelijk uit voor een lunchlezing over:De Tempel van de Vrede. Vredesconferenties van den Haag, Andrew Carnegie en de bouw van het Vredespaleis (1898-1913).door:Prof. Dr. Randall Lesaffer
Professor Rechtsgeschiedenis, Tilburg Law School
Professor Internationale en Europese Rechtsgeschiedenis, Universiteit van LeuvenDe lunchlezing vindt plaats op woensdag 11 december 2013, 12:00 – 14:00.

Locatie is de Hogeschool-Universiteit Brussel, Campus Brussel,
Hermes-gebouw, lokaal 6303
Stormstraat 2, Brussel.

Deelname is gratis, maar we verzoeken u vriendelijk zich voor maandag 9 december 2013 in te schrijven via conference@ggs.kuleuven.be .

Randall Lesaffer (°Brugge, 1968) studeerde rechten en geschiedenis in Gent en Leuven. Aan de universiteit van Leuven behaalde hij zijn doctoraat in de rechten in 1998. Sinds 1999 is hij professor Rechtsgeschiedenis aan de Tilburg Law School. Ook is hij deeltijds professor Internationale en Europese Rechtsgeschiedenis aan de KULeuven. Van 2008 tot 2012 was Professor Lesaffer ook decaan van de Tilburgse Faculteit Rechtswetenschappen. Professor Lesaffer zijn onderzoek concentreert zich op de geschiedenis van het Internationaal Recht in Europa sedert de 16de eeuw. Momenteel is hij bezig aan een boek over de geschiedenis van het Internationaal Recht sinds het einde van de Koude Oorlog.