Lunchlezing UNESCO-EU

De Vereniging voor de Verenigde Naties, in samenwerking met het Leuven Centre for Global Governance Studies, UNRIC en het UNESCO Brussels Liaison Office

nodigen u vriendelijk uit op een lunchlezing over:

UNESCO en de EU: samenwerken voor vrede

door:

mevr. Marie Paule Roudil
Hoofd van het UNESCO Liasion Bureau in Brussel en UNESCO Vertegenwoordiger bij de Europese Instellingen.

De lezing vindt plaats op dinsdag 3 december 2013, 12:00 – 14:00.

Locatie is het UN House, Montoyerstraat 14, Brussel.

Deelname is gratis, maar we verzoeken u vriendelijk zich voor maandag 2 december 2013 in te schrijven via conference@ggs.kuleuven.be .

 

Sinds 1 oktober 2010 is Marie Paule Roudil het hoofd van het UNESCO Liasion Bureau in Brussel en tevens UNESCO Vertegenwoordiger bij de Europese Instellingen. Marie Paule Roudil startte haar carriere in 1986 als advocate aan de Cour de Paris (Parijse Rechtbank). Waarna ze in 1990 bij UNESCO begon als consultant binnen de Sector Humane en Sociale Wetenschappen. In maart 1993 werd ze aangeduid als Programma Specialist in de sector van de Natuurwetenschappen en in april 2001 vervoegde ze de Internationale Standaardisatie Sectie van de Culturele Sector, waarbij ze assistentie bood in de laatste fases van de onderhandelingen die hebben geleid tot de adoptie van de Conventie ter bescherming van Onderwatererfgoed. Van januari 2003 tot september 2010 was mevrouw Roudil Hoofd van de Culturele Sectie in het UNESCO bureau in Venetië, alwaar ze vertantwoordelijk was voor de ontwikkeling en de implementatie van een culturele strategie in Zuid-Oost Europa. Mevrouw Roudil beschikt over een “Licence en Droit public international”, een “Maîtrise de Droit privé”, en een “Diplôme d’études approfondies (DEA) de Droit des affaires et Droit économique”. Mevrouw Roudil is lid van de Europese Academie voor Wetenschappen en Kunsten (www.euro-acad.eu) .

UNESCO folder over het onderwerp van de lunchlezing: Brochure UNESCO Office