Belgische inzending Ciak Junior filmfestival

Belgische inzending Ciak Junior filmfestival

Ciak Junior festival , in Treviso of Cortina D’Ampezzo in Italië,  is het langst lopende internationale filmproject voor jongeren. Dit jaar vond de 25ste editie van het festival plaats.

Het project wordt ondersteund door het UNESCO office Venetië.

De inzendingen bestaan uit kortfilmpjes van 10 minuten. Hiervoor schrijven jongeren zelf het script. Bij de uitwerking en verfilming worden zij ondersteund door professionele film-en theatermakers.
Het is het vijfde jaar op rij dat België meedoet en een Belgische school een kortfilm inzendt. Deze Belgische inzending werd tot stand gebracht dankzij de vrijwillige inzet van tal van mensen uit de media wereld, die de school bijstonden. Ook de voorzitter van de VVN onderwijswerkgroep was nauw betrokken bij het project.

Link naar de Belgische inzending.

De inzending behaalde twee nominaties:

– Het beste script
– Italiaanse publiekprijs

De prijsuitreiking voor de jongeren wordt elk jaar rechtstreeks uitgezonden op de RAI (Italiaanse TW zender). De voorzitter van de VVN onderwijswerkgroep onderwijs mocht tevens de prijs uitreiken voor beste televisie programma (die ging naar een programma van een Duiste televisiezender). Deze prijs wordt uitgereikt in een tweede wedstrijd voor een TV uitzending die het best de waarden van de VN en UNESCO benadert.