Belgische inzending Ciak Junior filmfestival 2016

Belgische inzending Ciak Junior filmfestival 2016

Het Ciak Junior Filmfestival, in Treviso of Cortina D’Ampezzo in Italië,  is het langst lopende internationale filmproject voor jongeren. Dit jaar vond de 27ste editie van het festival plaats.

Het project wordt ondersteund door het UNESCO office Venetië.

De inzendingen bestaan uit kortfilmpjes van 10 minuten. Hiervoor schrijven jongeren zelf het script. Bij de uitwerking en verfilming worden zij ondersteund door professionele film-en theatermakers. Het is het zevende jaar op rij dat België meedoet en een Belgische school een kortfilm inzendt.

GO! Freinetschool De Pluim won dit jaar met hun kortfilm ‘The Box’ de Italiaanse publieksprijs op het CIAK Junior Filmfestival. De film kwam tot stand dank zij een subsidie van Cultuurkuur. De kortfilm ‘The Box’ gaat over de dromen en angsten van kinderen in een snel veranderende wereld. De film werd gerealiseerd in een samenwerking met de leerlingen van GO! Freinet school De Pluym te Hoboken – Antwerpen, VVN/onderwijs en professionele videomakers (productiehuis SoundwithVision).

Bekijk hier de Belgische inzending van de kortfilm The Box van de leerlingen van GO! Freinet school De Pluym: https://www.youtube.com/watch?v=5YZ-8sohJ-c

Voor meer informatie over het Ciak Junior Filmfestival kan u ook terecht op de website vvnindeklas.be.