Didier Reynders lanceert in New York Belgische campagne voor zetel in VN-Veiligheidsraad

Didier Reynders lanceert in New York Belgische campagne voor zetel in VN-Veiligheidsraad

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders lanceerde zonet in New York de Belgische campagne voor een zetel in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) voor de periode 2019-2020. Hij deed dit samen met koningin Mathilde en de permanente vertegenwoordigers bij de VN. De verkiezing vindt plaats in juni 2018 in de hoofdzetel van de VN in New York.

Didier Reynders onthulde vandaag het logo en de slogan van de campagne “Consensus smeden. Bouwen aan vrede”. Hij vertelde dat België alles zal blijven doen om conflicten te vermijden, om bestaande problemen op te lossen en om duurzame vrede na te streven. Ook de strijd tegen terrorisme en voor mensenrechten, de rechtstaat en duurzame ontwikkeling blijven Belgische kernpunten.

Tijdens een niet-permanent lidmaatschap van de VN-Veiligheidsraad zal ons land gedurende twee jaar een actieve rol spelen in de organisatie. België zal centraal staan in de besluitvorming van de VN over vrede en veiligheid. Ons land zal zijn standpunten vertolken, zijn regionale en thematische kennis delen en zijn prioriteiten in de verf zetten.

De minister lanceerde de campagne in eigen land al op 23 oktober 2015. Bij deze lancering in het Egmontpaleis in Brussel waren het koningspaar, verschillende Belgische VN-goodwillambassadeurs en Belgen die bij de VN een rol spelen aanwezig.

Lees hier ook de toespraak van Didier Reynders bij de lancering van de campagne voor een zetel in de VN-Veiligheidsraad: http://diplomatie.belgium.be/nl/newsroom/nieuws/2016/toespraak_van_minister_reynders_in_het_kader_van_de_campagne_voor_een_zetel_de_vn_veiligheidsraad

Bron: http://diplomatie.belgium.be/nl/newsroom/nieuws/2016/didier_reynders_lanceert_campagne_voor_zetel_vnvr