VVN Youth Leuven presenteert "Diplomacy & YOU" (26/04)

VVN Youth Leuven presenteert “Diplomacy & YOU” (26/04)

Met veel enthousiasme kondigt VVN Youth Leuven haar volgende ambitieus event aan: Diplomacy&You. Op woensdagavond 26 april verwelkomen zij tal van boeiende sprekers in aula Jean Monnet, Leuven.

Droom je van een carrière in de diplomatie, maar weet je eigenlijk niet wat dit juist inhoudt? Hoe je eraan kan beginnen? Of jij wel het juiste profiel hebt? Elk van deze vragen zal tijdens dit evenement uitgebreid beantwoord worden door ervaringsdeskundigen Joris Couvreur, Peter Claes en Stefanie Van Melis.

Ere-ambassadeur Joris Couvreur was onder meer ambassadeur in Ecuador, Joegoslavië, Syrië en Columbia. Hij was tevens directeur van de opleidingsdienst voor stagiairs-diplomaten en zal een schets kunnen maken van welke profielen het meest geschikt zijn in de diplomatieke wereld.

Peter Claes was Consul-generaal van België in São Paulo, Brazilië, en daarna Ambassadeur van België in Pakistan en Afghanistan. Hij is nu verantwoordelijk voor Zuid-Azië en Afghanistan op de FOD Buitenlandse Zaken. Ook doceert hij het praktijkcollege diplomatie aan de faculteit rechten van de KUL.

Stefanie Van Melis slaagde recent voor het diplomatiek examen en is momenteel bezig aan de daaropvolgende stage. Zij zal vanuit een volledig ander perspectief tips & tricks voor dit examen meegeven die je zelf in je voorbereiding zal kunnen toepassen.

Na de lezing krijgen alle aanwezigen tijdens een receptie de gelegenheid om tijdens een babbeltje de sprekers al hun nog resterende vragen te stellen.

Waar? Aula Jean Monnet, Leuven
Wanneer? Woensdag, 26 april, 20u30