Terugblik: BruxMUN 2019 (UNYA Flanders)

Terugblik: BruxMUN 2019 (UNYA Flanders)

Van 17 t.e.m. 18 Oktober 2019 organiseerden de Vereniging voor de Verenigde Naties  en VVN Youth/UNYA Flanders de tweede editie van BruxMUN, een Model United Nations (MUN) conferentie voor scholieren en studenten met beperkte MUN ervaring, in het Europees Comité van de Regio’s.

Dit jaar onderhandelden de deelnemers van BruxMUN in een simulatie van de United Nations Human Rights Council (UNHRC) over het verbeteren van de huidige situatie in Yemen.De casus van de United Nations Human Rights Council (UNHRC) van BruxMUN 2019 geschreven door de auteur en chair van dit committee Ysaline Reid kan men hier     vinden: UNCHR: Improving the situation in Yemen.

 

 

BruxMUN 2019 werd mede mogelijk gemaakt met de steun van het Europees Comité van de Regio’s.