Burgerambassadeurs bij de Verenigde Naties – Videowedstrijd

Burgerambassadeurs bij de Verenigde Naties – Videowedstrijd

Uw Kans om aan Wereldleiders Uw Mening te Geven.

 

Vertel ons wat U denkt over de Millennium Ontwikkelingsdoelen

 

BRUSSEL, (UNRIC) – De Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon roept mensen op om de wereld te vertellen  waarom de Millennium Ontwikkelingsdoelen voor hen belangrijk zijn, voorafgaand aan de Top die in september in New York gehouden wordt.

De wedstrijd ‘VN-Burgerambassadeurs’ vraagt mensen om een videofilmpje van twee minuten op te nemen waarin ze wereldleiders vertellen wat ze nog meer moeten doen om de Millennium Ontwikkelingsdoelen tegen 2015 te bereiken.

Het vidéofilmpje moet een antwoord geven op één van de volgende vragen:

·        Waarom zijn de Millennium Ontwikkelingsdoelen belangrijk voor u en uw familie?

·        Wat doet uw gemeenschap, stad of land om de Millennium Ontwikkelingsdoelen te bereiken?

·        Hoe kan de internationale gemeenschap beter samenwerken om de Millennium Ontwikkelingsdoelen te bereiken?

Om deel te nemen: reageer op één van onze oproep video’s op YouTube door uw eigen videofilmpje te uploaden.De winnaars, één uit elke regio van de wereld, worden in oktober uitgenodigd op de Hoofdzetel van de Verenigde Naties in New York ter gelegenheid van de Dag van de Verenigde Naties 2010 en worden dan benoemd tot ‘Burgerambassadeur bij de Verenigde Naties’.

De wedstrijd wordt georganiseerd door het VN Departement Publieksinformatie in samenwerking met het VN-Ontwikkelingsprogramma (UNDP), Youtube, TV5Monde, de UN Foundation, en Flip Video. De videofilmpjes moeten vóór 23 augustus 2010 ingezonden worden.
Ingezonden videofilmpjes moeten opgenomen worden in het Engels of Frans, of in een andere taal voorzien van Engelse of Franse ondertiteling.

Vooruit! Wees een Burgerambassadeur bij de Verenigde Naties.

Voor meer informatie kijk op (in het Engels):
http://www.un.org/wcm/content/site/citizenambassadors/lang/en/home