Marie-Paule Roudil spreekt over UNESCO

De Vereniging voor de Verenigde Naties nodigt u uit voor:

Een VVN lezing met Marie-Paule Roudil, hoofd van het UNESCO verbindingskantoor te Brussel

Marie-Paule Roudil is het hoofd van het Brusselse UNESCO kantoor sinds 1 oktober 2010. Mevrouw Roudil startte haar carrière bij UNESCO in 1990, na werkzaam te zijn geweest als advocaat aan het Hof van Parijs. Ze werkte een tijdje als consultant in de sector Sociale en Humane Wetenschappen. In die hoedanigheid nam zij deel aan en droeg zij bij tot het ontwerp en de lancering van het gezamelijke VN programma rond HIV/AIDS (UNAIDS). In 1993 werd zij tot programme specialist benoemd in de sector van de Natuurwetenschappen. Als onderdeel van haar verantwoordelijkheden trad zij op als UNESCO’s AIDS aanspreekpunt, waarbij zij de interdisciplinaire benadering van UNESCO promootte, de samenwerking met UNAIDS verzekerde en gezamelijke activiteiten ontwikkelde met Fondation mondiale Recherche et Prévention Sida van Professor Luc Montagnier.
In april 2001 ging zij aan de slag bij de Internationale Standaarden Sectie van de sector Cultuur, waar ze assisteerde in de laatste stadia van de onderhandelingen die leidden tot het aannemen van de Conventie voor de Bescherming van het Cultureel Erfgoed Onder Water. Zij deed ook voorbereidend werk rond de Conventie voor de Bescherming van Immaterieel Erfgoed, aangenomen in 2003.

Van januari 2003 tot september 2010 was Mevrouw Roudil hoofd van de Cultuur Sectie in het UNESCO kantoor te Venetië, waar ze verantwoordelijk was voor het ontwikkelen en implementeren van een cultuur-strategie voor Zuid-Oost-Europa.

Mevrouw Roudil heeft een Bachelor in Internationaal Publiekrecht, een Master in Privaat Recht en een diploma in verdiepende studies in Ondernemingsrecht en Economisch Recht.

Voorafgaand aan de jaarlijkse Algemene Vergadering van onze Vereniging, zal Mevrouw Roudil een lezing geven over het werk van UNESCO in het algemeen en het werk van het UNESCO verbindingskantoor in Brussel in het bijzonder. Er wordt ook tijd vrijgemaakt voor een vragenronde zodat u in debat kan treden met de spreker.

De VVN biedt iedereen broodjes en drank aan.

Waneer en waar?

16 februari 2012 – 19u00

Vredescentrum
Lombardenvest 23
2000 Antwerpen

 

Bevestig

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen via info@vvn.be ten laatste tegen 14 februari 2012