Lezing Thomas G. Weiss over “Humanitarian Business”

Leuven Global Centre for Governance Studies en Vereniging voor de Verenigde Naties hebben het genoegen u te mogen uitnodigen voor een lezing gegeven door Prof. Dr. Thomas G. Weiss, met commentaar door Mr. Antoine Gérard (Hoofd van het OCHA Liaison kantoor te Brussel).

De lezing zal gaan over ideeën geoppperd in zijn recente boek “Humanitarian Business” waarin hij de “humanitarian marketplace” analyseert. Dit behandelt de samenwerking tussen hulporganisaties die zij aan zij werken met private actoren die winst nastreven, (inclusief private militaire en beveiligingsdiensten), in een poging om de miljoenen noodlijdende mensen van humanitaire hulp te voorzien.

Prof. Dr. Thomas G. Weiss is docent aan het Cuny Graduate Center in New York, en is momenteel te gast bij het Leuven Global Centre for Governance Studies als gastdocent. Van 2009-2010 was hij ook voorzitter van de International Studies Association, en van 2006-2009 was hij Chair van de Academic Council on the UN System (ACUNS).  Hij is daarnaast ook auteur van boeken als: What’s wrong with the United Nations and how to fix it

Mr. Antoine Gérard is hoofd van het OCHA Liaison kantoor te Brussel. Van juni 2006 tot april 2009 was hij plaatsvervangend hoofd, en Darfur manager, bij UN- OCHA in Soedan. Mr. Gérard heeft een uitgebreide ervaring opgbouwd mbt het werken met humanitaire organisaties in verschillende crisissituaties.

De lezing zal plaatsvinden op woensdag 13 maart 2013, om 19u in het auditorium Zeger Van Hee in de Rechtsfaculteit Leuven, Tiensestraat 41, 9000 Leuven.

 

Deelname is gratis, maar registratie is verplicht via: conference@ggs.kuleuven.be

Klik hier om de PDF te downloaden.