Conferentie: ‘Post-2015 Sustainable Development Agenda’

U wordt vriendelijk uitgenodigd voor:

The Post-2015 Sustainable Development Agenda:

Global, Asian and European Perspectives

Vrijdag 30 augustus, 15.00-18.00
Polak Room, Residence Palace,
Wetstraat 155, Brussel

Klik hier voor het programma.

Deze conferentie biedt globale, Aziatische en Europese perspectieven op de post-2015  duurzame ontwikkelingsagenda.
De “G20 Seoul Development Consensus”, de “VN Ontwikkelingsdoelstellingen Top van 2010”, de “2012 Rio+20 Conferentie” en de “UNPD Global MDGs Conferentie (Bogota – 2013) zijn allen pogingen van de internationale gemeenschap, Aziatische en Europese actoren, om  de “Millenium Ontwikkelingsdoelstellingen (MDGs)” daadwerkelijk uit te voeren,  om beleids- en implementatiehiaten te identificeren en om nieuwe doelstellingen voor de post-2015 internationale ontwikkelingsagenda te bepalen. De “Sustainable Development Goals (SDGs)” opgesteld tijdens de  Rio+20 Conferentie,  plaatsen duurzaamheid centraal in dit proces.
Het recente rapport van de “High-Level Panel of Eminent Persons”, ‘A New Global Partnership: Eradicate Poverty and Transform Economies through Sustainable Development’,dat in mei 2013 werd voorgelegd aan VN Secretaris-generaal Ban Ki-moon, en het rapport ‘A Life of Dignity for All’ dat de Secretaris-Generaal op 21 augustus jl. uitbracht, zijn de meest recente mijlpalen in dit proces. Zij plaatsen duurzaamheid centraal, en focussen uitvoeriger dan de MDG’s op de economische, sociale en milieuvraagstukken. Zij belichten tevens het belang voor ontwikkeling van goed bestuur en rechtsstatelijke instellingen, de vrijheid van meningsuiting en open en verantwoordelijk bestuur alsook de nood aan inclusieve groei en jobcreatie.

In het kader van deze belangrijke ontwikkelingen beoogt deze conferentie te reflecteren over, en de prioriteiten in te schatten van, de post-2015 duurzame ontwikkelingsagenda, meer specifiek vanuit een Europees en Aziatisch perspectief. De conferentie brengt een groot aantal “high-level” experten van de VN, Europa en Azië samen die de belangrijkste verwezenlijkingen en uitdagingen zullen belichten. Bovendien beoogt deze conferentie bij te dragen tot een reflectie over de rol van handel, veiligheid en mensenrechten in de post-2015 duurzame ontwikkelingsagenda.

Participatie is gratis maar we vragen u vriendelijk in te schrijven tegen uiterlijk dinsdag 27 augustus via conference@ggs.kuleuven.be of info@vvn.be .
In samenwerking met: Leuven Centre for Global Governance Studies
                                            UNRIC
                                            Vereniging voor de Verenigde Naties.