ScholierenMUN Roosendaal

ScholierenMUN Roosendaal

Op donderdag 21 en vrijdag 22 februari werd door de Vereniging van de Verenigde Naties (VVN) en onder de begeleiding van VVN Youth een Model United Nations gehouden te Roosendaal. Deze samenwerking valt jaarlijks binnen het kader van Uitwisselingsproject Wereldwijs van het  Norbertuscollege Roosendaal en de Sint-Ludgardisschool Antwerpen, uit het UNESCO-scholennetwerk.

Het sluitstuk vond plaats op vrijdag 22 februari in het oude Raadhuis van Roosendaal waar de leerlingen onder begeleiding van VVN Youth het debat rond Energietransitie hielden, en waar de leerlingen de rollen van verschillende landen als lidstaten van de Verenigde Naties vertegenwoordigden. Financiering, energieoplossingen, natuurrampen en zelfs de muur van Donald Trump kwamen aan de orde.

Meer over de ScholierenMUN in Roosendaal kan u online lezen op de website van de lokale krant van Roosendaal:Energietransitie onder de lope bij leerlingen.