250 deelnemers vieren UN Day in het Vlaams Parlement

250 deelnemers vieren UN Day in het Vlaams Parlement

Op maandagnamiddag 21 oktober werd in het Vlaams Parlement in samenwerking met CIFAL FlandersUNRIC en de VN-agentschappen in Brussel de 74ste verjaardag van de VN gevierd. 250 deelnemers hadden eerst de gelegenheid om op een informatiemarkt kennis te maken met minstens 16 VN-agentschappen uit Brussel.

Tijdens de ‘United Nations Day’ in het Vlaams Parlement konden de deelnemers ook deelnemen aan één van de 6 thematische workshops: 100 jaar IAO, SDG-implementatie in Vlaanderen, mensenrechten en bedrijfsleven, educatie voor duurzame ontwikkeling, nucleaire ontwapening en voedselveiligheid.

De ‘United Nations Day’ in het Vlaams Parlement werd afgesloten met een expertenpanel over het werk van België in de VN Veiligheidsraad.

Meer foto’s van de ‘United Nations Day’ in het Vlaams Parlement zijn hier beschikbaar.