Geweld tegen vrouwen: nee!’- Ontwerp een advertentie voor de Verenigde Naties

Vandaag, Internationale Vrouwendag, lanceert het Regionaal Informatiecentrum van de Verenigde Naties voor West-Europa (UNRIC), in samenwerking met het nieuwe VN-agentschap UN Women, de campagne van de VN-Secretaris-Generaal UNiTE to end Violence against Women, VN-informatiecentra in Europa, en met de steun van de Raad van Europa, een advertentiewedstrijd in Europa.

Wij nodigen alle burgers en inwoners van Europa uit om een advertentie (poster) te ontwerpen waarop staat: “No to Violence against Women.” (Geweld tegen Vrouwen: Nee!). Doel is het bewustzijn te vergroten en geweld tegen vrouwen aan de kaak te stellen.

De winnaar zal gekozen worden door een jury van experten. De publieke stemming is open voor iedereen, wereldwijd.

Deelnemers kunnen hun advertentie indienen via de website van de wedstrijd, www.Create4theUN.eu en dit tot uiterlijk 31 mei 2011 (middernacht).

PRIJZEN

Er zal een prijsuitreikingsceremonie plaatsvinden in Madrid op 25 november 2011, Internationale dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen.

De eerste prijs is een chèque van 5.000 euro aangeboden door de Caixa Stichting. De winnaar zal geselecteerd worden door een jury van experten waaronder Jacques Séguéla, vice president van reclamereus Havas

Een jongerenprijs (voor deelnemers van 25 jaar en jonger) zal voorzien en geselecteerd worden door Fabrica, het communicatie onderzoekscentrum van de Benetton Group,

De publieksprijs zal aangeboden worden door de Portugese regering.

VOORWAARDE VOOR DEELNAME

Gebruik het ‘No to Violence against Women’ / ’Geweld tegen Vrouwen: Nee!’-logo in de advertentie.

Voor meer details betreffende de regels en voorwaarden, surf naar de website van de wedstrijd, www.Create4theUN.eu.