Lunchdebat: "Duurzame Vrede en de VN" (29/05)

Lunchdebat: “Duurzame Vrede en de VN” (29/05)

nodigen u vriendelijk uit voor een lunchlezing:

Duurzame Vrede en de VN: Welke Rol voor de EU en haar Lidstaten?

naar aanleiding van de Internationale Dag van de VN-Blauwhelmen

Maandag 29 mei 2017, 12.00-14.00
United Nations Regional Information Centre (UNRIC)
8e verdieping, blok C2
Wetstraat 155, Brussel

Deelname is gratis maar gelet op het beperkt aantal plaatsen vragen we u vriendelijk om u te registreren voor 28 mei, 18u via info@vvn.be.

Een debat met:

Professor Joachim A. Koops is Decaan van het Vesalius College, VUB, onderzoeksprofessor aangaande Europees Veiligheids- en Defensiebeleid aan het VUB Institute for European Studies. Hij is tevens oprichtend Directeur van the Global Governance Institute (GGI). Zijn onderzoeksvelden betreffen theorie en praktijk van ‘global governance’, inter-organizationele samenwerking en rivaliteit (met een specifieke focus op de NAVO, de EU en de VN) evenals crisis management, peacekeeping en peacebuilding. Voorheen was hij Lessons Learned adviseur bij de Chief of Staff van de Standby High Readiness Brigade for UN Operations (SHIRBRIG) en tevens adviseur van het hoofd van het UN Liaison Office for Peace and Security in Brussel (UNLOPS) en het hoofd van de Partnership Unit of the Department of Peacekeeping Operations (DPKO) in New York in 2012.

Kamiel Mesie is medewerker politieke zaken bij het UN Liaison Office for Peace and Security in Brussel (UNLOPS). Voorheen werkte hij bij de delegatie van de Europese Unie bij de Verenigde Naties in New York, waar hij voornamelijk verantwoordelijk was voor aangelegenheden betreffende het 3e Comité en de Veiligheidsraad. Daarvoor werkte hij bij de OSCE Parlementaire Vergadering en als consultant voor het OSCE Bureau voor Democratische Instellingen en Mensenrechten. Mr. Mesie heeft tevens werkervaring bij NGO’s en werkte als stagiair bij het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij heeft een bachelor diploma in European Studies evenals een master diploma in Human Rights and Democratization van het European Institute for Human Rights in Venetië, Italië.

Ambassadeur Werner Bauwens is heden Adjunct Directeur-Generaal voor Multilaterale Zaken en Mondialisering (DGM) bij het Belgisch Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij staat ook aan het hoofd van de Directie Verenigde Naties en de Task Force voor de Campagne voor een Belgische zetel in de VN Veiligheidsraad. In het verleden had hij verschillende functies in België en daarbuiten, met een focus op multilaterale zaken in de context van de EU, NAVO, OVSE en de VN. Ambassadeur Bauwens studeerde rechten aan de KU Leuven en politieke wetenschappen aan de Johns Hopkins University. Hij was eveneens assistent professor aan de université de liège, co-redacteur van “The Art of Conflict Prevention” en “The Security of Smaller States”, en publiceerde meerdere artikels over Europese veiligheid.

IN SAMENWERKING MET UNRIC